Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset! En underbart varm, tidlös och trovärdig vardagsberättelse om Kerstin, 7 år. En bok som väcker känslor och berör.️Det är en ära att få dela livet med Kerstin. Att få vara hennes förtrogna för en stund och ta del av både äventyr, upptåg, motgångar och besvikelser men även personliga tankar och funderingar.️”Kerstin funderar. Hon försöker tänka som en gris och känna som en gris. Här bortifrån kanske, mellan granarna? Då kan man smyga bland grenarna och kika så att allt är lugnt innan man trycker ner trynet i jorden. Hon pekar och prövar vildsvinets väg. Det känns spännande. Hon gillar att smyga runt bland vajande grenar, det kanske inte är så dumt att vara gris ändå?”️Jag tar direkt Kerstin till mitt hjärta. Det går liksom inte att värja sig. En fantastisk, välskriven och charmig högläsningsbok som fängslar och överraskar som en bra sommarlovsföljetong. Stora händelser och en sju-årings allvarliga tankar präglar berättelsen. Som t ex mammas fyrtioårskris, försvunna fakturor, vildsvinsjakt och osämja med bästa vännen Gunnar.️Mycket igenkänning i stora och små händelser. Rädsla, tvivel, längtan och vita lögner drabbar Kerstin. Men hon inser också att sanningen alltid kommer ikapp..️”- Åh vad hon ångrar att hon sa som det var! Att hon inte bara hittade på något som var lite mindre krångligt, att hon hittat den på marken eller så. Ibland är sanningen det onödigaste som finns!”️Ljuvliga illustrationer av Katarina Strömgård! Och visst är väl den nye läraren Kenneth lite lik en viss rektor i en omtyckt tv-serie..?️Helena Hedlund vann ifjol svenska författarförbundets debutant pris ”Slangbellan” för boken ”Det fina med Kerstin”. Det här är den andra delen i en serie om tre. Har du ännu inte läst dem – gör det!️️️️️#attvarakerstin #helenahedlund #katarinaströmgård #naturochkultur #boktipsbarn #barnbokstips #lästipsförbarn #högläsningsbok #boktipsförbarn #kapitelbok #barnochungdomsbok

Instagram Inlägg