Instagram

Instagram Inlägg

En underbar varm och spännande sommarberättelse om Limpan, morfar och den nya kompisen Josefina.”Att flyta omkring på ett gammalt däck i havet med en bästa kompis man nyss träffat kan vara en av de bästa sakerna man kan göra en solig dag. Har man dessutom en stor skål med jordgubbar på bryggan så är det helt enkelt perfekt.”Morfar har köpt en ny stuga på en nästan öde ö. Egentligen skulle Limpans bästa kompis Linnéa ha följt med, men hon valde att vara hemma med sin nya hundvalp. På nätterna hör Limpan läskiga ljud från havet och hon bestämmer sig för att ta reda på vad det är som låter. Hennes nya vän Josefina är spökexpert och en stormig natt tar de morfars båten ut till Lillskär…Ett ljuvligt traditionellt sommaräventyr i modern tid. En härlig mix och skön blandning mellan spökjakt och ostressade sommaraktiviteter. Jättefint att läsa om gemenskapen över generationerna. Morfar är härligt närvarande och mänskligt disträ. Att han dessutom börjar få känslor för Kicki i affären och spontant bjuder hem henne på rökt fisk innebär att Limpan får se en ny sida av sin morfar.Vi får lära oss sjöbegrepp och följa med ut och lägga nät. Jag kommer på mig att boken känns som en modern fortsättning på ”Storm-Stina” av Lena Andersson och hela berättelsen känns som en sommarlovsföljetong.Boken är illustrerad av Monika Forsberg. En fantastisk högläsningsbok som jag varmt rekommenderar till nybörjarläsaren i lågstadieåldern.Boken släpps i butik 15 maj.#sommarön #annaholmströmdegerman #opalförlag #sommaräventyr #boktipsbarn #boktipsförbarn #lästipsförbarn #barnbokstips #nybörjarläsning #sommarlovsbok #sommarbok

Instagram Inlägg