Instagram Inlägg

Boktipset! Clifford är stor som ett hus, röd som en brandbil och snäll som en hund. Clifford är 8-årige Emily Elizabeths allra bästa vän.”Han gör misstag, han är klumpig, han är inte perfekt. Men han är alltid förlåten och älskad som den vimsiga, godhjärtade och fantastiske kompis han är.”När Clifford föddes var han väldigt liten och det var tveksamt om han skulle överleva vintern. Tack vare all kärlek växte han och blev mer än 25 meter lång.Det har gjorts tecknade tv-serier och spel om Clifford och under 2019 väntas filmen ”Clifford, den stora röda hunden” bli storfilm på bio.Norman Bridwell hade en dröm om att bli barnboksillustratör. Under sin skoltid fick han ofta höra att han var tämligen oduglig, men han valde att inte lyssna. Han gick en konstutbildning och började lämna in sina skisser till olika förlag. 15 gånger blev han refuserad, hans bilder dög inte. Till slut blev en skiss utvald och han fick uppmaningen att själv skriva en berättelse till den.Han hade alltid längtat efter en egen stor hund att rida på och ha som bäste vän. Bridwell ritade en flicka och döpte henne efter sin egen dotter. Hans fru gav hunden namnet Clifford efter en fantasifigur från sin barndom.1963 kom den första boken ut. 1970 kunde han leva enbart på berättelserna om Clifford. Böckerna har hittills sålt i 129 miljoner ex! Så tro på din dröm och övertygelse!Läs boken innan Clifford blir biofilm.#clifforddenstorarödahunden #clifford #normanbridwell #modernista #bilderbok #klassiskbarnbok #nyutgåva #barnbok

Instagram Inlägg