Instagram Inlägg

”När pappa väl kommer hem luktar han kåda, regndroppar och frisk luft och jag ser hur han vänder sig om mot dörren när den stängs bakom honom som om han ville rymma ut bland träden igen.”️En bilderbok om separation, att bryta upp, behovet av att lyssna till och följa sitt hjärta. Längtan efter frihet för att inte kvävas och gå under. Om att förstå varandras behov, få möjlighet att välja livsväg och släppas fri.️Skrutten förstår att vissa föräldrar helt enkelt inte kan leva tillsammans. Pappa behöver sin frihet och hittar kraft ute i skogen. När han kommer hem börjar mamma skälla på honom och det blir återigen bråk. Skrutten förstår pappas behov och uppmanar mamma att låta honom gå. De är helt enkelt för olika varandra.️En stark berättelse om en familj i sönderfall. Många föräldrar väljer nog ofta att hålla ihop för barnens skull. Här lyfter författaren problematiken ur ett intressant perspektiv och låter oss förstå hur barnet läser av föräldrarna och är den som ger den ena föräldern tillåtelse att gå. En ljus avslutning där vi förstår att allt blev bra och mycket lugnare efter uppbrottet.️Jag blir påverkad över det stora ansvaret barnet tar, samtidigt som det är fint med acceptans och viljan att släppa någon fri.En ganska filosofisk bok där många känslor är outtalade men går att utläsa mellan raderna. Innehållet ger igenkänning och kan med behållning diskuteras vidare med den unga läsaren.️Fantastiska illustrationer av Helena Egerlid som ger en fin inramning och förstärker känslorna i berättelsen.En intressant och välskriven bilderbok som passar väl till åldern 6-9 år.️️️Rec ex från @kikkuliforlag 🏼#älgpappan #lisafransson #helenaegerlid #kikkuliförlag #bilderbok #bilderbokstips #separation #barnbokstips #barnbok

Instagram Inlägg

1 reaktion på ”Instagram Inlägg”

  1. Pingback: Älgpappan

Kommentarer är stängda.