Instagram

Instagram Inlägg

”..hon orkade inte med de andras hånfulla blickar och prat om att flygplanen ändå gick och då kunde man likaväl åka med. Så korkat. Klimathot, plast i haven, krig, svält och flykt. Var det bara hon som brydde sig?”️En stark, välskriven och aktuell berättelse som utspelar sig i en skolklass. Stora ämnen som panikångest, utanförskap, klimathot, våld i hemmet präglar och påverkar vardagslivet för Wilma. En bok med engagerade karaktärer som påverkar och dröjer sig kvar efter utläsning.️Sommarlovet är slut och Wilma ska börja årskurs 6. Klumpen i magen gör sig påmind. I skolan känner hon sig annorlunda och utanför. Hennes mamma är meteorolog och klimatforskare. Wilmas pappa är författare. De övriga kompisarna pratar mest om killar, smink och kläder. Men så blir Wilma mentor för den nya tjejen Gertrud. Tillsammans med Isak engagerar de sig för att marknadsföra återvunna kläder på Youtube. Men Wilma inser snart att Gertrud döljer något. Kan hon verkligen lita på henne?️Boken är äkta och trovärdig. Jag dras med i engagemanget men får samtidigt en klump i magen då jag påminns om alla tuffa utmaningar som ständigt omger skolbarn idag, som de behöver tackla och förhålla sig till.En riktigt bra igenkännande berättelse om mod, tillhörighet, relationer och att söka sin identitet. En bok som tar upp viktiga ämnen och som jag varmt rekommenderar till både killar och tjejer i ca 9-14 års åldern.️️️️️#ärdetbarajagsombryrmig #camilladahlson #idusförlag #miljöengagemang #klimathot #barnbokstips #lästipsförbarn #boktipsungdom Tack för rec ex @idusforlag

Instagram Inlägg