Instagram

Instagram Inlägg

”Men Sophia förstår inte vad som menas med skämt. Hon har inte knäckt skämtkoden.-Något som är lite oväntat på slutet. Och lite annorlunda. Och så blir man glad när man hör det och måste skratta….men kusinerna skrattade inte…Hon hade gjort allting rätt, men de skrattade inte.”️En fantastisk och fängslande berättelse om att leva med autism. Sophia är färgstark, full av känslor, medveten och ambitiös. Hon väcker direkt mitt intresse och mina sympatier. Jag lyssnar gärna när Sophia berättar om sitt liv.️Sophia är 14 år och autistisk. I skolan har hon inga vänner, hon känner sig annorlunda och utanför. Hon längtar efter kompisar och att vara som andra. Det bästa hon vet är att åka på sommarkollo. I år vill hon att det ska bli bättre än någonsin. Första dagen på kollot är hennes födelsedag och Sophia bestämmer sig för att bjuda på tårta och hålla tal. Om sitt liv.️En berättelse som ger ny kunskap, förståelse, väcker igenkänning och är en utmärkt bok att läsa i en klass och samtala vidare om de utmaningar som finns när man lever med en diagnos.️Rose Lagercrantz har en förmåga att skildra vardagshändelser levande och inspirerande. En bok om förväntan, utanförskap, längtan att höra till och om att växa upp med autism.Boken bygger på en mängd samtal och är skriven både i löpande text och som en serieroman. Så fint att även få ta del av mammans perspektiv och egna ord.Anneli Furmarks bilder är både personliga, färgstarka och ger ytterligare djup till texten. Läs och låt dig beröras.️️️️️#dettaärmittliv #roselagercrantz #annelifurmark #bonniercarlsen #autism #serieroman #boktips #lästips

Instagram Inlägg