Instagram Inlägg

Ge bort en läsupplevelse i påsk! ️Hawa vill bli polis när hon är vuxen, i väntan på det har hon startat en detektivbyrå.Hennes nya vän Sana vill bli pressfotograf. Hon har precis startat en skoltidning och har med sig kameran överallt.En dag efter fotbollsträningen besöker de pizzerian och plötsligt kommer maskerade personer in och börjar skjuta vilt omkring sig. Sana har i hemlighet filmat hela händelsen. Och när Hawa därefter hittar knark på biblioteket, blir de två flickorna heta villebråd som behöver tystas…️Det är rappt och spännande. Trovärdiga vardagshändelser, aktiva 11-åringar, oroliga föräldrar som börjar engagera sig i våldet och samtidigt som vi tar del av berättelsen lär vi oss massor om aktuella samhällsproblem, lag och rätt.️I fjol tipsade jag om den första boken om Hawa och jag har längtat efter henne sedan dess och jag blev inte besviken. Christina Wahldén har en förmåga att med enkla ord och meningar skildra stora viktiga och otäcka ämnen som berör. Mycket välskrivna berättelser med personliga och levande karaktärer som blir vänner som består efter utläsning.️Har du inte läst hennes böcker tidigare, gör det bums! Fängslande och lärorik läsning som bygger broar mellan människor, lämpliga för både barn, ungdomar och vuxna.️️️️️#tackförallt #christinawahldén #barnbokstips #boktips #lästips #lästipsförbarn #spänning

Instagram Inlägg