Instagram

Instagram Inlägg

Lästips! Som barn hade jag älskat denna berättelse.Som vuxen älskar jag den enormt.️Uppvuxen som jag är med favoritböcker som ”Landet Narnia”, ”Den oändliga historien”, ”Momo – kampen om tiden” och ”Mio min Mio”, blir jag både gråtmild, hoppfull och alldeles lycklig när jag läser detta fantastiska äventyr!Det är både tidlöst och modernt, spännande, sorgligt och roligt.En bok som ger både tröst, inspiration och hopp. Den drabbar mig och berör långt in i hjärta och själ. En läspärla som jag sträckläser och som inte lämnar mig efteråt.️Hur överlever man när någon man älskar dör? Genom 11-åriga Tigris ögon får vi inte bara se sorgen på nära håll utan också hitta vägar till att gå vidare – med hjälp av fantasi och en gnutta magi.️Tigris och hennes pappa har levt ensamma i nästan alla år. Ända sedan bilkraschen då Tigris mamma dog. Tigris pappa sörjer så mycket att han har slutat fungera.️En dag upptäcker Tigris en märklig låda med mammas namn. Tigris blir nyfiken och kryper ner i den och somnar… och vaknar upp i en helt annan värld! Tusen stjärnors ö liknar inget hon sett förut. Där finns Ariann med sina sånger, där finns stjärnstenarna och Leo med sina molnfår. Och det bästa av allt – där finns spår av Tigris mamma! Men på ön finns också Skuggan som har börjat släcka alla de stjärnor som ger ön liv, och där finns den livsfarliga Förstenade skogen, dit Tigris mamma gått och sedan försvunnit…️Illustrationerna av Katarina Strömgård är ljuvligt klassiska.Det här är ett läsäventyr utöver det vanliga som passar alla åldrar, från kanske 9 år och uppåt. Perfekt för hela familjen att läsa och samtala kring under ett påsklov.️️️️️#tusenstjärnorsö #emmakarinsdotter #äventyrsbok #lästipsförbarn #barnbokstips #äventyrsberättelse #boktipsbarn #boktips #lästips #läsupplevelse @bonniercarlsen

Instagram Inlägg