Instagram

Instagram Inlägg

En högaktuell berättelse som utspelar sig i kyrkans värld, på en ort där ingen går helt säker för överfall.️”Sexuella trakasserier. Sara undrade varför hon hade haft så svårt för att sätta den rubriken på Morgans agerande. Det fanns ju ett namn för det, ett begrepp som Metoo-uppropet hade satt ljuset på. Svenska kyrkan hade gjort sitt eget upprop som hette ”Varde ljus”, och först nu förstod hon varför. Hur tusan hade hon missat att se saker i dess rätta sken? Det var inte hon som var överkänslig, det var han som betedde sig orätt och till och med olagligt.”️Sara är 26 år och får en kantorstjänst i norra Sverige, men snart visar det sig att den populäre prästen Morgan tar sig orimliga friheter och gör närmanden som väcker gamla och obehagliga minnen till liv hos Sara. Hon blir fort ett förföljt offer och känner sig otrygg både på arbetet och hemmavid. Dessutom inser hon snart att ingen tror på en ung nyanställd kvinnas upplevelser. Han är ju trots allt både chef och omtyckt. Hon borde ju faktiskt känna glädje över den bekräftelse och uppskattning han ständigt ger henne. Men när fler röster höjs och går samman, gäller det att skaka fram fällande bevis.️Det är en trovärdig debut som väcker många starka känslor: ilska och obehag, men tyvärr också igenkänning. Märkligt hur stark tystnadskulturen är och att det är ’lättare till hands’ att flytta på offret istället på förövaren, pga makt och strukturella hiarkier.Boken lyfter verkligen aktuella ämnen och visar på vanliga problem som förekommer på många arbetsplatser. Svårigheten att bli lyssnad och tagen på allvar och att få det stöd vi anställda förtjänar. Viss igenkänning från filmerna ”Tuppen” med Magnus Härenstam och ”Så som i himlen”.En hoppfull berättelse som passar utmärkt att läsa även i påsktid.️️️#kyrktuppen #irenestrålberg #vistoförlag #boktips #roman #lästips #metoo #sexuellatrakasserier @vistoforlag

Instagram Inlägg