Instagram Inlägg

Varför har vi så många saker? Vad gör alla prylar med oss?️Vi omger oss med saker, pinaler, grejer, grunkor och mojänger… kärt barn har många namn. Vad vill vi rädda om det börjar brinna? Vad vill vi spara när det är dags att flytta? Det kan vara intressanta frågeställningar som vi behöver påminna oss om då och då när vi behöver rensa och sortera våra ägodelar.️”Grejen med saker” är som en förlängning av Helena Zweigbergks förra bok ”Totalskada”. Boken innehåller kopplingar till andra böcker inom området saker-städning-ordning och reda. Dessutom görs en del tillbakablickar kring mänskliga behov och vår historia. Det känns att boken är genomtänkt och har en röd tråd. Men bilderna från författarens hem känns alltför personliga och ger mig inget nytt. Ett urval av dem skulle passa bra för att förstärka innehållet i en intervju i en tidningsartikel.️Vad är grejen med boken?Jag gillar de första 46 sidorna, som ställer frågor och får mig som läsare att begrunda varför jag har de saker jag har omkring mig, vad de tillför och gör med mig och hur jag kan tänka kring alla mina prylar.I dagens konsumtionssamhälle bör vi ännu mera fundera en extra gång innan vi gör ett inköp om vi verkligen behöver fler saker.Utifrån ett hållbart perspektiv hade bokens innehåll tillfört mer till mig som läsare.️️#grejenmedsaker #helenavonzweigbergk #norstedts

Instagram Inlägg