Instagram Inlägg

Den andra boken i serien ”Skolvaktmästare Tores detektivbyrå” är här! Det är genomtänkt, dråpligt och spännande.️Jag gillar framförallt tonen, värmen och gemenskapen som råder mellan eleverna och personalen på Vingelskolan. Miljöerna är igenkännande och den positiva och charmiga känslan är positiv och en flykt från den stressiga och turbulenta vardag som ofta råder i dagens skolor.️Ännu ett mystiskt fall att lösa för Skolvaktmästaren Tore E. Händig och eleverna Klara och Otto.Mitt under en lektion i biblioteket inser Otto att bibliotekarien Inga Blads älskade guldfisk Shakespeare har försvunnit. I glasburken simmar istället en randig clownfisk. Vart är Shakespeare och vem är den skyldige?️Utredningsarbetet är grundligt. Härliga personliga karaktärer, oväntade handlingar och charmiga blinkningar vad gäller t ex egennamn. Illustrationerna av Katarina Vintrafors är fantastiska! Inspirerande, detaljerade och helt ljuvliga. Underhållande läsning för åldern 6-9 år, men behållning även till den vuxne högläsaren.Ser fram emot kommande böcker av @olsenihansen ️️️️#denförsvunnaguldfisken #christinaolseni #mickehansen #olsenihansen #bokfabriken #boktipsbarn #lästipsförbarn #skolvaktmästaretoresdetektivbyrå

Instagram Inlägg