Instagram

Instagram Inlägg

️”- Idag ska vi till ishallen, säger fröken. Vi ska åka skridskor…Det fanns inga skridskor i Syrien. Och inga ishallar heller.- Men du vet väl vad is är, säger Nils. När man åker skridskor gör man det på vatten som frusit till is.”️Ceva hatar vatten. Hon och hennes familj flydde i en båt från Syrien och höll nästan på att drunkna i havet. Nu ska klassen åka skridskor varje torsdag och Ceva är livrädd.️En liten bok för nybörjarläsaren med ett stort, starkt och viktigt innehåll. Känslor och relationer är i fokus. På ett lågmält men tydligt och ärligt sätt förmedlas känslan av utsatthet i vardagen. Av vuxna som skriker elakheter efter Ceva och rädslan för att behöva utsätta sig för vatten, fruset vatten för att höra till.️Härliga och känslostarka illustrationer av Gunna Grähs. Meningarna är korta och lättlästa men säger oerhört mycket och handlingen slutar positivt och hoppfullt.Berättelsen ger perspektiv på en aktivitet som många uppfattar som rolig och naturlig, men som kan vara någon annans värsta skräck.Ett bra innehåll att prata vidare om för ökad förståelse om utanförskap, rädslor och hur vi kan samarbeta och hjälpa varandra.️️️️#cevaochskridskorna #monicazak #gunnagrähs #opalförlag #barnbok #barnbokstips #sportlovsläsning #nybörjarläsning #lästipsförbarn #boktipsbarn #läsning #nyaböcker @bokforlagetopal

Instagram Inlägg