Instagram

Instagram Inlägg

En fascinerande och fängslande berättelse som ruskar om och påverkar hela mig. En bok som stannar kvar. Årets måste-läsning!Vad händer då människor med olika värdegrund möts och integrerar med varandra och som dessutom har olika måttstockar på vad som är frihet och lycka?Måste alltid sanningen fram, till varje pris? Vad händer när människor lägger näsan i blöt och rotar i det fördolda? Vad händer när personliga hemligheter röjs och sanningen kommer ikapp?I det idylliska villasamhället Shaker Heights bor den välbärgade familjen Richardson. Mamma, pappa och fyra tonårsbarn. De hyr ut ett mindre hus i samma område till den fattiga och bohemiska fotokonstnären Mia Warren och hennes tonårsdotter Pearl. Barnen börjar umgås och de båda mödrarna märker snart att ungdomarna börjar ta efter varandras sätt att vara, uttrycka och klä sig. Elena Richardson bestämmer sig för att göra ’en välgärning’ och erbjuder Mia Warren en anställning i hushållet.Boken börjar med att familjen Richardsons storslagna villa står i lågor. Vem har anlagt branden? Hur kunde katastrofen gå så långt? Berättelsen tar fart och handlingen börjar nystas upp. Vi inser snart att det finns gott om anledningar och misstänkta till branden.Jag älskar tonen i språket, på det sätt vi lär känna alla karaktärer och hur sympatier för individerna växer fram och hur deras enskilda liv vävs samman till en härva där samtliga blir beroende av varandra.En storslagen och oförutsägbar bok som berör ämnen som tilltalar mig: etik, moral, mänskligt beteende, kontrollbehov och behov av frihet och kreativitet.Intressant att läsa en vardagsberättelse och inse hur vi kan påverkas av andra människor och hur snabbt det kan gå mellan att vara snäll och hjälpsam till att bli kontrollerande, besatt och hämndlysten.Boken är prisbelönt och har toppat försäljningslistorna i över ett år. Tv-serie väntas och jag tror och hoppas boken kommer bli välläst och omtalad även i Sverige. Har du tonårsbarn? Läs och diskutera! Rekommenderas till alla och envar!️️️️️#småeldaröverallt #celesteng #albertbonniersförlag #roman #lästips #boktips #läsning #nyaböcker @albertbonniersforlag

Instagram Inlägg