Instagram

Instagram Inlägg

Det här är ett fantastiskt välskrivet och fascinerande personporträtt av en hårt arbetande och målmedveten kvinna. En mycket stark läsupplevelse som ger avtryck.️Jag hoppas verkligen att ”Signe och Sigge” når den breda läsarskaran. Boken förtjänar det och Signe Björnberg förtjänar det.Med över hundra romaner och ett 500-tal noveller skrivna under pseudonymen Sigge Stark är Björnberg fortfarande en av nordens mest produktiva författare. Utgivningen uppskattas till ca 5 miljoner exemplar. Hon skrev för sitt levebröd och försörjde under hela sitt liv även maken Gösta.”-Jag kan själv” var hennes motto. Och trots ständiga utmaningar, svåra sjukdomar och fattiga förhållanden skapade hon ständigt nya karaktärer och berättelser.️Maria Lilja har lyckats fånga personen bakom böckerna. Dramatik, turbulens, ständiga flyttar och ett ensamt och självständigt liv får vi ta del av. Hos mig väcker det sympati och varma känslor. Jag har under mina ungdomsår läst de flesta Sigge Stark böckerna. Jag fängslades av de driftiga och modiga kvinnorna som ofta var huvudkaraktärer i hennes berättelser. Jag identifierade mig med och inspirerandes av dem oavsett om det utspelade sig i cirkus-, bondgård- eller stadsmiljö.️Jag gillar verkligen när personer porträtteras i romanform. Jag har tidigare läst bl a om ”Hilda af Klint” (av Anna Laestadius Larsson) och ”Ett jävla solsken” om Ester Blenda Nordström (av Fatima Bremmer).I samtliga böcker kommer man personerna mycket nära och får ta del av deras tankar och handlingar från ett personligt perspektiv. Det gör att jag får känslan av att jag känner dem och blir en del av deras vardag, och det tilltalar mig.️Jag känner ödmjukhet inför kvinnan bakom historierna och känner än mer empati och respekt än någonsin för hennes livsverk.Läs boken så förstår ni vad jag menar.️️️️️Stort Tack @mondialforlag för läsupplevelsen.#signeochsigge #marialilja #mondialförlag #personporträtt #siggestark #romanbiografi #boktips #lästips #signebjörnberg #nyaböcker #vårensböcker #bokutmaningen2019

Instagram Inlägg