Instagram

Instagram Inlägg

Åh @therese_henriksson vilken omtumlande läsupplevelse du bjuder på!Det här är boken jag önskade jag hade med mig till den isolerade stugan jag vistades i under mina barndoms skollov.️”Ja det blinkade till igår!Jag tror det lyser överallt innan veckan är slut, jag. Men livet kommer att få återvända långsamt till det normala. En sådan här sak, det är som att bli nedslagen bakifrån, och rånad på det man tar för givet. Men du ska inte oroa dig, flicka lilla. Det kommer att ordna sig.”️Det är december och det är kallt. -34 grader för att vara exakt. Syskonen Sofia, Simon och Theo är tonåringar och ensamma hemma i Aleå, eftersom deras föräldrar befinner sig i Thailand på en efterlängtad bröllopsresa. Tre veckors föräldrafritt. Plötsligt går strömmen och efter några dagar blir det ohållbart att stanna i den iskalla lägenheten. Ungdomarna bestämmer sig för att ta bilen och åka till morfars gamla stuga i Innaniträsk där det finns ved, eldstad och en möjlighet att överleva. Men i den isolerade kylan möter de ondska, död och sina egna inre demoner. Hur långt är en människa kapabel att gå för sin egen överlevnad? Vad händer med oss människor då vi isoleras under obestämbar tid och utsätts för hot, hunger och kyla?️Detta är en fantastisk ungdomsroman som utmanar överlevnadsinstinkten, domedagsscenariot och ungdomars rädsla och sårbarhet, driftighet och mod. En enastående berättelse om yttre utmaningar, blodsband, hemligheter, förbjuden kärlek och mod.️Hur vi agerar och interagerar i slutna rum är ett igenkännande tema från reality-tv och dokusåpor. I skriven bokform blir det ännu mer verklighet.Jag önskar att detta blir en bok som kommer att läsas av både killar och tjejer på högstadiet, en modern historia som utmanar våra värsta rädslor: ensamhet, kyla, elavbrott, hunger och ovisshet. En storlagen berättelse som kan diskuteras över åldrar om våra utmaningar och sårbarheten om vi utsätts för pga hackers och terrordåd, utslagen elförsörjning och icke fungerande mobila nätverk.En bok i tiden som kan diskuteras och kopplas till SVT:s serie ”Nedsläckt land”.Tack @prickigapaula för boktips!️️️️️

Instagram Inlägg