Instagram Inlägg

En lättläst bok för nybörjarläsaren med fokus på känslor, grupptryck, relationer och vänskap.️Det är härligt befriande att ta del av Isabells otyglade ilska och avundsjukans mörka tankar. Vi kommer direkt in i handlingen och visst känner vi igen oss i alla jobbiga känslor och funderingar som drabbar oss i samband med förändringar.Det är inte lätt att hantera alla känslor som bubblar fram när det kommer en ny självsäker flicka till klassen som direkt blir populär och dessutom är både söt, trevlig och bra på fotboll.️Nadine kommer ny till klassen och är allt det som Isabell inte är. Hon har härligt brun hud och tjockt hår där hårspännena sitter kvar utan att ramla bort. Hon är liten och söt. Härlig och skojig. Hon skrattar och kramas och blir direkt omtyckt och populär av alla i klassen.Isabell är duktig, pålitlig, lugn, allvarlig och försiktig. Hon är lång och har ljust, rakt blankt hår och blek hud. Hon gillar att sitta och gunga sakta på gungan och rita med skorna i gruset. Kanske prata lite lugnt om sådant hon funderar på.Hon har aldrig spelat fotboll, men när Nadine blir skadad behövs plötsligt en målvakt.️Berättelsen väcker stor igenkänning och visst är det härligt att bli bekräftad och få möjlighet att bli en i gänget?Jag gillade boken och den fångade mitt intresse direkt. Härligt färgstarka illustrationer lättar upp texten och ger en skön känsla. Jag störs lite av de vuxnas attityd när Isabell erbjuds en plats i laget. Det hade varit skönt med öppna frågor och att Isabell själv fått möjlighet att göra sitt val. Och visst är det härligt att hon blir sedd och får chansen, men det är också viktigt att bekräfta och förtydliga att det är tack vare hennes starka sidor och personlighet som gör henne till en lämplig kandidat. En bok att läsa tillsammans med barn i åldern ca 5-9 år. Fortsätt gärna att prata om känslor och olikheter. Så bra att vi från ung ålder förstår vikten av att vi behöver komplettera varandra och att vara olika är lika bra!Tack @idusforlag att jag fick möjlighet att läsa!️️️#bläförnadine #mariadavidsson #idusförlag #barnbokstips #nybörjarläsning #lästipsbarn #barnbok #högläsningsbok #vårensböcker #nyaböcker

Instagram Inlägg