Instagram

Instagram Inlägg

️Har du läst Neapelkvartetten eller sett filmatiseringen om Elena och Lila?Har du läst ’trilogin’ ”Tre berättelser om kärlek”?Eller är du bara nyfiken på hysterin kring pseudonymen Elena Ferrante? Läs ”Ferrante om Ferrante”!️Boken är uppdelad i tre delar och utifrån skrivna essäer, artiklar och intervjuer via korrespondens delar författaren med sig av sina tankar kring sitt skrivande och sina böcker. En härlig igångsättare till dig som ännu inte läst Ferrantes böcker.️Jag respekterar att Elena Ferrante väljer att skriva under pseudonym och är trött på alla försök till att röja vem den egentliga personen är. Däremot älskar jag att ta del av tankar och funderingar kring skrivandets villkor och bakomliggande tankar och idéer kring böckerna.Texterna är noggranna, utförliga, ödmjuka, ärliga och detaljerade. Man känner väl igen tonen från romanerna. Boken är fängslande, lättläst och strukturerad. Kanske väcker den ditt intresse att läsa om Ferrantes böcker med nya ögon…️En utmärkt bok till fans eller till dig som skriver själv. Rekommenderas varmt!Tips: se gärna dokumentären ”Ferrante-feber” på @svt_play.se ️️️️#ferranteomferrante #elenaferrante #norstedts #biografi #boktips #lästips #nyaböcker #bokutmaningen2019

Instagram Inlägg