Instagram

Instagram Inlägg

En ärlig och trovärdig berättelse om lesbisk kärlek, barnlängtan, roller, identitet och relationer.️”Jag har inga barn, men jag om någon vet vad längtan är. Den som slagit bo i mig, den som aldrig viker. Längtan som sitter i huvudet och hjärtat, i varje steg och i varje klädesplagg. Längtan i äggstockarna och brösten och var du vill. Till slut tror man att galenskap och barnlängtan är samma sak.”️Det är starkt och sårbart återberättat om livet som kvinna, kärlek, förhoppningar och samhällets normer. Vi får ta del av mamma Ingrids innersta känslor, tankar och funderingar. Parallellt får vi följa dottern Malins vardag med sambon Lina som kämpar för att bli gravida, vara bra föräldrar och hålla ihop sin relation.️Att bli förälder med hjälp av donator är inte helt enkelt. Därefter följer all pappersexercis för att ’adoptera sitt eget barn’. Lätt hänt att det påverkar kärleken och relationen.Längtan efter att bli mormor kan vara stark, att få ett barnbarn som ej är född av sitt barn kan väcka funderingar kring gener och arv. Det väcker ’förbjudna känslor’ hos Ingrid och det sker en del klavertramp som sårar och påverkar. Under gemensamma promenader och möten utvecklar mor och dotter en fördjupad relation för att hitta sina nya roller.️Det behövs fler böcker inom ämnet och vi behöver prata mer om detta innehåll. Berättelsen känns modern och trovärdig så jag kommer på mig att den upplevs som biografisk. Oavsett så känner jag att båda författarna vet vad de skriver om. Tonen, tempot är bitvis lågmäld, vemodig och långsamt. Innehållet intressant och språket välskrivet. Berättelsen vävs smidigt samman till en helhet.Fantastisk omslagsbild av Ida Gudmundsson.Boken är utmärkt läsning för igenkänning, ökad förståelse och vidare samtal. Jag ser gärna författarna i samtal i tv-soffan hos @malou_von_sivers eller i @gokvall️️️️#stigarna #annbeskow #hedvigvanberlekom #idusförlag #hbtqböcker #lesbiskkärlek #barnlängtan #skönlitteratur #nyaböcker #boktips #bokutmaningen2019 @idusforlag

Instagram Inlägg