Instagram Inlägg

”-Jag vill också ha hål i öronen. Som alla andra!-Det är inte alls så att alla tar hål i öronen. Det är bara som du tror, Elsa. Och du vet ju att vi tycker att du är lite för liten, säger pappa..”️Elsa vill inget hellre än att ta hål i öronen. På skolan har nästan alla glittrande örhängen, utom Elsa. Hon tjatar och tjatar men mamma och pappa säger nej. Men en dag ändrar de sig, men då händer det som inte får ske…️Åh vad jag känner igen mig som förälder i denna bok. Jag tror det är väldigt vanligt att man till slut inte står ut med tjatet och ger efter. Jag gjorde det inte, så mina barn blev både sura, besvikna, trotsiga och handlingskraftiga och någon skaffade hål på eget sätt, bl a med hjälp av vass nål…️Jag saknar dock att föräldrarna inte förklarar för Elsa varför de säger nej och varför de sedan ger efter, men dessa åsikter och ståndpunkter kan ju också ge viktiga och intressanta samtal under läsningen.️En trovärdig och välskriven kapitelbok för lågstadieåldern som lämpar sig både som högläsning eller för den som precis börjat läsa.Tror många känner igen sig i längtan efter att vara som alla andra, passa in i gruppen och hur viktiga jämnårigas åsikter är.Charmiga, moderna och personliga illustrationer som förstärker helhetsupplevelsen.Jag ser fram emot kommande böcker om Elsa Lejon.️️️#elsalejonochhåletiörat #ulrikahjorth #emelieengblommohlin #bokförlagetkrab #kapitelbok #boktipsförbarn #börjaläsa #lästipsförbarn #nyaböcker #bokutmaningen2019 @bokforlagetkrab

Instagram Inlägg