Instagram

Instagram Inlägg

En välskriven och trovärdig berättelse om en sviken och sårbar tonårskilles alla turbulenta och starka känslor.🖤️️”Skit också, tänker Rasmus. Varför blir det så här? Skiiiiiiiiit helvete. Varför får man aldrig vara glad? Kristian ska sluta om två veckor. Den bästa läraren de har. Det är så typiskt! Kristian som är den coolaste av alla lärarna. Schysstaste vuxen på hela skolan. Varför just han?”️På nära håll får vi följa tonåringen Rasmus frustration och destruktiva känslor som drabbar honom när favoritläraren Kristian berättar att han ska flytta till Norge. När klassen får en ny lärare, 27-åriga Nadja, väcks helt andra känslor. Rasmus blir blixtförälskad och helt betagen. Men en dag får han veta något om henne som förändrar allt.️Boken är tunn (36 sidor), lättläst med korta meningar och överskådlig text. Utmärkt att rekommendera även till den som inte läser så många böcker.Jag gillar verkligen att få ta del av Rasmus innersta och sårbara känslor och tankar, utifrån hans perspektiv. Precis så omtumlande och turbulent som det är i tonåren, stor igenkänning.️Så fint att läsa om lärarens betydelse för ungdomarna. Kristian är närvarande och en vuxen som bekräftar, bryr sig, lyssnar och hjälper till. En problemlösare, som skrattar och vill att eleverna ska trivas. En vuxen som tycker ungdomarnas åsikter är viktiga och uppmuntrar dem att komma med egna idéer. En människa som man byggt upp förtroende och tillit till. Så mycket mer än en lärare. ”Han är för schysst för att man ska kunna hata honom. Det går bara inte.”️Målgruppen är ca 12-15 år, men jag rekommenderar boken även till vuxna och pedagoger, i syfte att sätta den i händerna på den ungdom som ni tror känner igen sig och kan identifiera sig med Rasmus. Denna bok tror jag kan göra skillnad både som igångsättare till fortsätt läsning av böcker och till den svikne för att hitta hopp och meningsfullhet i en tröstlös situation.️️️️#rasmus #mariadavidsson #bokförlagetkrab #tonårsbok #boktipsungdom #nyaböcker #bokutmaningen2019 @bokforlagetkrab

Instagram Inlägg