Instagram Inlägg

Gillade du boken/filmen ”Om en pojke” av Nick Hornby?Läs den här boken!️En fin, stark och välskriven berättelse om ett utsatt och ensamt barn och hans längtan efter trygghet och en egen familj.️Handlingen startar direkt ochåterberättas växelvis från Nate och Jennas perspektiv, men det blir inte rörigt utan vi får snabbt förståelse för deras utmaningar och historierna vävs skickligt samman till en helhet.️Nate har ett förflutet som krigskorrespondent, men är nu arbetslös och tillbaka i England och har drabbats av posttraumatisk stressyndrom. Han väljer att inte berätta om det för sina vänner, men problemet är hur han ska klara nya jobbuppdrag, då han inte kan lämna hemmet.Jenna har precis blivit dumpad av sin pojkvän på Sicilien och bestämmer sig för att flytta tillbaka till England. Hon tackar ja till ett lärarvikariat för att få kontrakt till en lägenhet. I klassen går Adam, 9 år. Han bor hos sin sjuka mormor och har det tufft både hemma och i skolan. Han bestämmer sig för att ta kontakt med sin pappa. Brevet hamnar hos Nate.️Åh vad glad jag blir att läsa om vuxna med civilkurage som lyssnar och tar barn på allvar, tar deras parti, för deras talan och visar medmänsklighet och empati.Jag upplever inte detta som en feelgoodbok där kärlek är det centrala, utan mer en berättelse om relationer och vänskap som väcker sympati och känslor för alla karaktärerna. Ämnen som utsatthet, psykisk ohälsa, ensamhet och mobbing ger ett djup som berör och lämnar avtryck. Människornas egna bagage och uppväxter visar att det krävs mod, målmedvetenhet och hopp för att komma dit de är idag.Boken skulle bli en utmärkt film för en bred målgrupp.Författaren har hittills skrivit sex romaner och detta är den första som är översatt till svenska. Jag ser verkligen fram emot att läsa mer av henne.️️️️#kärapappa #gisellegreen #lindco #lindochco #roman #boktips #lästips #nyaböcker #bokutmaningen2019 @lind.co

Instagram Inlägg