Instagram Inlägg

En känslosam och tänkvärd berättelse om kärleken och sorgen till våra älskade husdjur.🦜️Nilla längtar efter en egen hundvalp, men mamma och pappa säger nej. De har ju redan papegojan Barbro. Men en dag får familjen en skrikig lillebror och Nilla får äntligen en hund. Vad händer med Barbro då?️Baserad på en sann historia om en papegoja som pga tidsbrist skänktes vidare till Furuviksparken, stals men senare återfanns välbehållen i en tvättkorg.️Stor igenkänning på den ogenomtänkta längtan efter att livet fullbordas med ett husdjur. Berättelsen lyfter både glädjen men även problematiken och allvaret att ansvara för ett djur i bur.️Jättefint hur Barbros egna längtan och saknad efter sin ursprungsmiljö och sina fågelvänner lyfts. Det väcker starka känslor hos mig och ger ett tydligt underlag till viktiga samtal hur vi kan förhålla oss till djur i fångenskap och människors egoistiska längtan efter sällskap på djurens bekostnad av frihet.️Fantastiska illustrationer av Emma Ganslandt som ger både glädje, väcker känslor och sympati.️️️️#barbrohittarhem #annadamberg #emmaganslandt #vistoförlag #bilderbokstips #bilderbok #boktipsbarn #nyaböcker #läsutmaning2019

Instagram Inlägg