Instagram Inlägg

Otroligt stark och allvarlig läsning om att vara barn och mista både en och två föräldrar pga dödsfall och alkoholproblem.🖤️Zoey växer upp i en lycklig men ganska vanlig familj med två föräldrar som älskar varandra och som älskar henne. Plötsligt dör mamma och pappa dränker sina sorger i alkohol. Men vem stöttar och finns för Zoey i hennes sorg och saknad? När mamma dog tappade hon även sin pappa och därmed den vardagliga tryggheten som hon dittills tagit för given. Men hjälp kommer från oväntat håll.️Jag tror många barn känner igen sig i denna berättelse. Stora och starka känslor kopplade till död, sorg, längtan och förtvivlan. Men hur väl tar vi hand om barnen när det ofattbara händer? Och hur ska vi som vän agera?️Jag drabbas och påverkas starkt av Zoeys ensamhet och avsaknaden av ett nätverk som stöttar henne i sorgearbetet och tar hand om hennes frågor och funderingar. En berättelse om alla olika känslor i samband med sorg och hur olika vi beter oss när vi sörjer, samt problematiken att vara vän och känna frustrationen hur jag ska bete mig. Jag känner igenkänning på hur fullständigt förändrad vuxna människor kan bli i samband med t ex skilsmässor och dödsfall.️Zoey jämför pappas underliga beteende med att han blivit en zombie och att flaskorna hon hittar överallt i hemmet är Zombiesaft som förgiftar och förändrar honom. Jag tycker det är ett smart drag av författaren att använda dessa ord, för jag tror det ger en tydlig koppling och snabb igenkänning för många av dagens barn och unga läsare.️Läs gärna denna berättelse som högläsning med barnen och fånga upp barnens tankar och funderingar kring innehållet.Bokens tämligen ’enkla’ illustrationer av Lars Karlsson ger både ett djup, förstärker innehållet och väcker ytterligare dimensioner och känslor till textens innehåll.Berättelsen ger hopp men dröjer sig kvar hos mig efter läsningen med en uppmaning och en inspiration till vuxenvärlden att agera och engagera oss mera i våra medmänniskor med personliga problem.️️️️#zombiepappan #andersjacobsson #larskarlsson #bokförlagetkrab #bokförlagetkr #medberoende #barnbokstips #boktipsbarn #nyaböcker #kapitelbok #bokutmaningen2019

Instagram Inlägg