Instagram

Instagram Inlägg

Tänk om alla hade lika empatiska och engagerade vänner som ”Kompisgänget” har! Fängslande och engagerande läsning om spelberoende.️Kompisgänget består av fem barn i lågstadieåldern som bor i samma hus.Vi får följa deras aktiviteter och vardag både i skolan och på fritiden. En dag inser Sara, Ali, Mia och Tim att Elias varit konstig den senaste tiden, frånvarande och ointresserad. Är de dom som är felet eller har han andra problem? Kompisarna bestämmer sig för att konfrontera honom.️En härlig bok med ett viktigt och aktuellt innehåll som väcker mitt intresse tack vare vännernas driftighet, stora hjärtan och handlingskraft. Illustrationerna är tydliga och förstärker handlingen. Texten är lättläst och anpassad till läsare med dyslexi.️Jag blev inspirerad att låta dialogerna bli underlag att på ett enkelt sätt dramatisera boken i exempelvis en klass och därefter lyfta innehållet och problematiken med fördjupade samtal, med hjälp av de följdfrågor som finns längst bak i boken.️Författaren arbetar aktivt med att utbilda lärare i hur man stimulerar läslust och har erfarenhet av både romaner, teaterpjäser och faktaböcker för barn.Illustratören Annelore Parot har stor erfarenhet världen över från bokförlag, tidningar, reklambyråer och textilföretag.Jag fick mersmak att läsa mer av författaren och läser gärna fler böcker i serien.Boken rekommenderas från 7 år och önskas arbetsmaterial kan du besöka www.hegas.se️️️️#eliaskaninteslutaspela #kompisgänget #sylvainejaoui #anneloreparot #hegasförlag #dataspelsberoende #barnbokstips #nybörjarläsare #börjaläsa #boktipsbarn #nyaböcker #bokutmaningen2019 #läsfrämjare #boktips

Instagram Inlägg