Instagram

Instagram Inlägg

Åh vad jag älskar böckerna av Maria Parr! Underbara berättelser för hela familjen som berör och träffar rakt in i hjärtat.️I den norska byn Dunk-Mathilde händer det både äventyr och upptåg, när Lena och Trille är i farten. Men även jobbiga känslor drabbar en nioårings hjärta.”-Jag är rädd att förlora Lena. Men jag tror inte hon är rädd att förlora mig.-Hon kanske inser att hon inte behöver vara rädd för att förlora dig som är så trofast, tror farfar.”Men en dag lämnar Lena byn och flyttar därifrån…En tidlös berättelse, återberättad ur barnens perspektiv som vågar ta upp jobbiga ämnen som död, saknad, eldsvåda och längtan efter en far.Med ett empatiskt språk och med ett fantastiskt fint förhållningssätt till barns känslor och funderingar dryftas djupa samtal mellan generationer. Dråpliga och driftiga händelser som leder till skratt, äkta vänskap, närvaro och varma relationer som berör till tårar och klokord som består.”- Har du ingen pappa du, Lena?- Det har jag väl.- Var är han då?Men det visste inte Lena. Han hade stuckit innan Lena föddes.- Vad har man dom till egentligen, undrade Lena.Det hade Trille inte så noga tänkt på. Men så en dag kommer han på det…”Boken utspelar sig i nutid, men jag påminns om både berättelsen om Heidi, Kastrullresan och Astrids Lindgrens böcker. Lena är som en blandning mellan Lotta på Bråkmakargatan, Madicken och Ronja, medan Trille är lite mer som Lillebror i Karlsson på taket.”Våffelhjärtat” är slut på förlaget, men jag önskar att den kommer i nytryck.Till dess kan du låna och läsa den från bibliotek eller lyssna till Ulla Skoogs inläsning som finns på sr.play.Dessutom tycker jag det är dags att få se och höra Maria Parr hos @fredrikskavlan Jag längtar efter fler böcker från denna fantastiska författare.️️️️#våffelhjärtat #mariaparr #rabénochsjögren #barnbokstips #boktipsbarn #högläsningsbok

Instagram Inlägg