Instagram

Instagram Inlägg

”En historia om att minnas det man vill glömma, inte bara det som hände utan det man kände.”Vi är många som har egen erfarenhet av eller levt nära någon som drabbats av utmattning. Igenkänningen är stor. Orden äkta. En berättelse om en stark effektiv och pålitlig människa som en dag insjuknar och känslor som hopplöshet, rädslor, ångest och ensamhet tar över allt annat.Vi får under ett år följa Josefins vardag, tankar och känslor. Skuld, skam, åtgärdsprogram, samtal och läkarbesök präglar dagarna. Från att identifiera sig som en mamma till två barn, fru och anställd, till vadå? Om man inte jobbar vem är man då?Självkänslan och relationer påverkas och plötsligt finns inga drömmar eller framtidstro kvar.”Varför slocknar en eld? Går det ens att börja brinna igen när man en gång slocknat?… Johans gillande blickar… De fick mig att känna mig kvinnlig, och åtrådd. Färgstark, eldig, glad och intressant. Ordet kvinnlig passar inte längre in på mig… Jag orkar inte ens försöka tända den eld jag saknar.”Det är sorgligt, äkta och berörande. Stark, ärlig och fängslande läsning. Mycket igenkänning hur dagarna pendlar mellan hopp och förtvivlan. Men även skönt att följa hur det mörka luckras upp och hur ljuset återigen bryter igenom och kraften långsamt kommer tillbaka. Inte till livet som det var förr utan till något annat. Om samhällets förväntningar och krav och om vikten av att prioritera vad som är viktigt här i livet.Hur har jag kunnat missa Anne Liljeroths tre tidigare romaner? Som tur är finns de som pocket och ljudböcker.Jag har hittat ännu en författare jag vill läsa mer av! Rekommenderas varmt!️️️️#jagkaninteslutagråta #anneliljeroth #louisebäckelinförlag #roman #utmattningssyndrom #stress #utmattningsdepression #nyaböcker #boktips #lästips #bokutmaningen2019

Instagram Inlägg