Instagram Inlägg

En spännande bok om vänskap och mystiska händelser, med övernaturliga inslag.️Lo och hennes mamma Mari får en dag en nyckel som går till en lägenhet i Åtvidaberg. Med brevet följer en lapp med en hälsning från ”R”. Lo och Mari lämnar Stockholm och flyttar. Mari får nytt jobb och Lo blir snabbt vän med Ida. De förföljer en mystisk man och spåren leder till det obebodda huset. Men är det verkligen obebott?️Spännande handling, som gjorde boken till en bladvändare. En berättelse där vi även får följa en familjs väntan på uppehållstillstånd, en mammas längtan efter en partner och ett barns längtan efter en mormor. Ett bra språk, med ganska mycket beskrivningar och detaljer. En något naiv inställning till förändring och flytt och lite konstig att Ida som bor på orten bitvis verkar veta lika lite om miljöerna som den nyinflyttade Lo, men det kanske är detaljer som bara jag som vuxen tänker på.Oförutsägbara hemligheter uppdagas mot slutet, vilket ger extra behållning.Rekommenderas till bokslukaråldern.️️️#detövergivnahuset #emmaaskling #ordalaget #ordalagetbokförlag #boktipsbarn #lästipsförbarn #bokslukaråldern #spänningsbok #bokutmaningen2019 #läsutmaning2019

Instagram Inlägg