Instagram Inlägg

En stark och välskriven biografi på 55 sidor, som sätter avtryck, ger igenkänning och väcker stora känslor.️Agota Kristof har en fantastisk förmåga att fånga mitt läsintresse från första meningen.”Jag läser. Det är som en sjuka. Jag läser allt jag kommer över, allt jag får syn på: dagstidningar, skolböcker, affischer, papperslappar jag hittat på gatan, matlagningsrecept, barnböcker. All tryckt text.Jag är fyra år. Kriget har just börjat.”️Agota älskar att läsa, skriva och berätta historier. 1956 var hon 21 år och flyr med man och dotter från Ungern till Schweiz.Hon lämnade kvar sin hemliga dagbok och de första dikterna. Hon lämnade bröder och föräldrar utan att säga adjö. Och hon förlorade sin känsla av tillhörighet och sitt språk. Hon lär sig tala franska men kan inte läsa eller skriva. Hon har blivit analfabet.️En berättelse om kärleken till orden, identitet, utanförskap och om målmedvetet arbete att återigen hitta tillhörighet och utmaningen att skriva och uttrycka sig på ett helt nytt och främmande språk.Rekommenderas varmt!️️️️️#agotakristof #analfabeten #wahlströmwidstrand #wahlströmochwidstrand #biografi #boktips #lästips #läsutmaning2019 #bokutmaningen2019

Instagram Inlägg