Instagram Inlägg

Idag uppmärksammar vi att Alfhild Agrell skulle fyllt 170 år.Rekommenderar denna välskrivna biografi som bygger på privata brev, stor research och djupa efterforskningar.️Alfhild Agrell – Rebell, humorist och berättare, eller så som vi kanske mest känner henne: en modig författare som ifrågasatte kvinnors villkor och samhällets dubbelmoral, men som motarbetades och försökte tystas av manliga kollegor. Hon trodde på ordets makt att förändra världen, så att hon under pseudonym och i nya genrer gång efter annan tog upp kampen för att roa läsarna och gäcka kritikerna.️”Man måste sätta in sitt intresse, sitt liv, sitt blod i den tid som är, för att kunna verka för den tid som kommer… utan entusiaster, utan sådana som tror för mycket, som begär allt, som hoppas allt, som ser stjärnor där andra bara ser fläckar, kommer man ingen vart.”#alfhildagrell #alfhildagrellsällskapet #ingeborgnordinhennel #atriumförlag #biografi

Instagram Inlägg