Instagram Inlägg

Det är skojigt, oförutsägbart, inspirerande och innehåller ljuvliga lösningar på vanliga och bitvis allvarliga problem. Läs och lär av Uppfinnar-Johanna! 🛠️⚙️️Uppfinnar-Johanna har lösningar på det mesta. Hon bygger en skrattmaskin som hon provar på stans suraste gubbe, Surolle.Hon bygger en Slippa-gå-maskin som man kan använda när orken tar slut. Och för att få tyst på alla taskmörtar och ”du får inte va’ med typer” bygger hon en skrämselmaskin. Småbröderna Sten och Stanley, är som Bill och Bull. Storögda hejar de på, är behjälpliga utifrån sin nivå och följer storasysters kreativitet med stort engagemang.️Fantastiska berättelser som kompletteras med härliga illustrationer, blev snabbt efterfrågade favoriter hos barnen på förskolan. Johanna är en härlig förebild och jag önskar att hon blir välläst och att det kommer många fler böcker i serien. På ett naturligt sätt vävs många begrepp och lägesord in i handlingen. Teknik och problemlösning utifrån barnens perspektiv ger stor igenkänning.Utmärkta böcker till er som arbetar med läslyftet.️(I november kom den fjärde boken i serien: ”Lysande Uppfinnar-Johanna”. Den har vi fortfarande oläst.)️️️️️#uppfinnarjohanna #annchristinemagnusson #lovisalesse #olikaförlag #bilderbokstips #läslyftet #barnbokstips #bilderbok #barnbok

Instagram Inlägg