Instagram Inlägg

Jag vill varmt rekommendera böckerna om Mix där allt är möjligt!️Mix är en hjälpsam, driftig och nyfiken tjej, som med stort hjärta, härlig energi och gott självförtroende tar för sig av möjligheterna att hjälpa andra, prova nytt och följa sin längtan.️Det är befriande och inspirerande att läsa om hur Mix provar olika fordon, testar olika yrken och bygger både bod, bil och lekplats. Kort text som bjuder in till egen fantasi och funderingar. Faktaord som väcker intresse och triggar till frågor och fördjupade samtal.️Charmiga och fartfyllda illustrationer av Matilda Salmén. De är både positiva och tydliga, samt innehåller många spännande detaljer.️Vid högläsningen får jag frågan från en fem-åring:”-Varför är det en tjej som gör allting?”Då förstår vi ännu mer behovet av att lyfta genusfrågor från tidig ålder på ett naturligt sätt. Jag önskar varje förskola läser dessa böcker för både killar och tjejer. Det är så viktigt att inspirera barnen att allt är möjligt för alla.Utmärkta titlar att jobba vidare med utifrån ämnet teknik. Bra böcker om ni arbetar med läslyftet.️️️️️#mixkör #mixbygger #mixjobbar #malinlilja #matildasalmensillustrationer #olikaförlag #barnbok #barnbokstips #läslyftet #bilderbokstips #barnbok #läslyftetiförskolan #läsutmaning2019

Instagram Inlägg