Instagram Inlägg

”Den som vågar att missa har allt att vinna!”️FOMO – The Fear Of Missing Out. Vi kan omöjligt få eller hinna med allt, vad reklamen och självhjälpsböckerna än säger. Och det är bra. Lösningen kallas: JOMO – Joy Of Missing Out. Vi måste lära oss att nöja oss med mindre och inse att ”gott nog” räcker. Att våga missa är en aktiv handling som kräver mod och insikt.️Författaren Svend Brinkmann är dansk professor i allmän psykologi och kvalitativa metoder. Han har tidigare skrivit böckerna ”stå fast” och ”Ta ställning för ett meningsfullt liv”.️I en värld full av möjligheter och frestelser gäller det att välja bort för att hitta en sund balans. Av reklam och sångtexter har vi i decennier blivit matade med slogans som ”I want it all and I want it now” och ”Just do it”, men vad ska vi göra för att undvika att hamna i hamsterhjulet? ”Do less, more throughly” och fokusera på att välja bort är lösningen.️Boken är en bra blandning av författarens iakttagelser och vetenskapliga sammanfattningar av kända filosofer och psykologers uppmaningar, men också som en inspirerande lärobok för att ändra mitt eget beteende och ändra mitt fokus.Intressant läsning som väcker frågor och som fokuserar på osunda mänskliga beteenden som pga teknologi och samhällskrav utvecklats under senare år. Läs och begrunda!️️️️#vågamissa #svendbrinkmann #norstedts #fomo #jomo #boktips #lästips #beteendevetenskap #psykologi

Instagram Inlägg