Instagram

Instagram Inlägg

Vad får man som barn egentligen bestämma själv?När ska man göra som andra säger och när får man säga stopp? 🤔️En bilderbok för de yngsta läsarna där vi får möta Billie under en dag hemma och på förskolan där vi får påminnelser om gränssättningar, behovet av att säga nej och stopp.️”Varje barn har rätt att skyddas mot fysiskt eller psykiskt våld, övergrepp, vanvård eller utnyttjande av föräldrar eller annan som tar hand om barnet.”FN:s Barnkonvention artikel 19.️Vi behöver alla påminnas och informera barnen från tidig ålder att de har rätt att säga nej till kramar eller sitta i knä. Vi behöver fråga varandra innan kroppsberöring och få ett samtycke. Det är även ok att hålla fram handen och markera ”stopp”. Ett bra och tydligt sätt att markera Nej.️En lättillgänglig berättelse med viktigt innehåll för att förhindra övergrepp och prata förebyggande med barn.Boken har stor igenkänning från vardagen och påminner även föräldrar och vuxna om vikten av gränssättning och när barnen behöver att vi kliver in och tar beslut åt barnet.Charmiga illustrationer som förstärker innehållet av Anna Forsmark.️️️️#lillanejboken #sarahsjögren #annaforsmark #bilderbok #bilderbokstips #boktipsförbarn #bris #libris #barnkonventionen #barnsrättigheter

Instagram Inlägg