Instagram

Instagram Inlägg

Visste du att det bor 39 biljoner (!) levande mikroorganismer i dina tarmar?Bakom denna bok ligger över 400 vetenskapliga artiklar och forskningen har upptäckt att vår tarmflora påverkar vår hjärna, välfärdssjukdomar och psykisk ohälsa.️Syftet med boken är att författaren ”vill använda min forskningskompetens till att översätta och förmedla viktig spjutspetskunskap, som hjälper mina medmänniskor att själva vårda sin hjärna och därmed förebygga psykisk ohälsa, för att slippa hamna innanför sjukvårdens murar”.️Läkemedelsindustrin tjänar varje år över 130 miljarder kronor bara på antidepressiva läkemedel.Genom att välja kost som innehåller fibrer och bakterier kan vi slippa många besvärliga biverkningar och må bättre.️Stress, ångest, depression, altzheimer, parkinson, autism och adhd omnämns i boken där tarmbakterier kan reglera måendet. Boken förklarar hälsofavoriterna Kimchi (en fermenterad sidorätt. 1gr kan innehålla 100 miljarder goda bakterier) och Kombucha (ett jäst te), båda fullproppade med gosa bakterier.Hur du gör din egen kimchi och kombucha och recept på nyttig mat, dryck och drinkar, hur dialogen mellan tarm och hjärna fungerar, tarmbakteriernas roll, kostråd och ordlista är en del av innehållet. Låt maten vara din medicin. Hälsorevolutionen börjar med dig.️Jag är så tacksam att Dr Choi delar med sig av sin kunskap på ett enkelt, inspirerande och förklarande sätt.Denna bok är ett äventyr som än en gång öppnar ögonen på mig vad viktigt det är att ta till sig ny fakta och inte hålla fast vid föråldrade kunskaper, där bl. a tarmen har ett oförtjänt dåligt rykte.Soki Choi finns att lyssna till på TED-föreläsning och i P1:s program ”Meny” från den 23 augusti.️️️️️#sokichoi #kimchiochkombucha #kimchi #kombucha #hälsa #tarmbakterier #hjärna #psykiskohälsa #välfärdssjukdomar #kost #boktips #fackbok #faktabok #forskningochfakta #bonnierfakta #meny

Instagram Inlägg