Instagram Inlägg

”Vaneseendet ligger och väntar på oss nedanför sängen när vi vaknar på morgonen. Som ett par håliga, slitna tofflor tar det emot våra fötter och sedan styr det oss genom dagen och föser runt oss i gamla tankebanor, tankar om andra, om oss själva, tankar om vad vi kan, förstår, förmår och anser. Vaneseendet utmanar inte, tvingar oss inte att tänka om, ifrågasätta, varken backa eller avancera.”️Vikten av att bråka med vaneseendet. Om att förändra seendet och ersätta den dömande, värderande, normativa, begränsande, sexualiserande blicken som vi fostras till av samhället. Att på samma sätt som vi ser och betraktar mångfalden i naturen utan att döma, se på oss själva och våra medmänniskor.️Boken är både biografisk och betraktande och beskriver möten och händelser som påverkat. Boken är skriven med ett äkta ärligt och bitvis poetiskt språk och väcker många starka känslor. Övergrepp, skuld, skam, näthat, sjukdom, död, sorg, makt, medberoende och kamp är några ämnen som berörs. Men också kraften att kämpa vidare för att få vara och bli accepterad för den man är. Det är modigt och starkt att dela med sig av så många personliga upplevelser och bitvis smärtsamt att läsa. Jag är så tacksam att mod, ork och kraft finns. Kampen behövs, idag mer än någonsin. En otroligt viktig och nödvändig läsning för alla åldrar och kön.Läs för att förstå och var med och påverka i kampen mot sjuka kroppsideal och allas lika värde. Kampen fortsätter.️️️️️#kringdennakropp #stinawollter #kroppsaktivist #kroppsideal #kampenfortsätter #metoo #allaslikavärde #boktips #lästips #nyaböcker #forumbokförlag

Instagram Inlägg