Instagram Inlägg

”Hur många avsked, hur många sorger klarar ett klappande barnahjärta?Det enda hon ägde i livet nu var det blågröna svepkläde hon bar och ett knippe Blå längtan.”️”Hur graderar man lidande, behovet av hjälp? Bedömer man det utifrån ångesten i ett barns ögon, i mödrars förtvivlan? Och efter vilka riktlinjer fördelar man resurserna mellan det akuta hjälpbehovet och det långsiktiga biståndet, det som bygger på hjälp till självhjälp?”️Detta en storslagen berättelse från år 1950 till 1974, som utspelar sig bl a i Sydafrika, New York och Stockholm.På samma dag och år föds Naomi i Nigeria och Pia i Sverige, två maskrosbarn som tvingas utstå de värsta mardrömmar man kan tänka sig. Deras vägar korsas så småningom och tillsammans möter de en värld i förvandling, med utmaningar, med- och motgångar.️Elisabeth Nemert har förmåga att förflytta läsaren genom världar så man häpnar och hänförs. Miljöerna och människorna beskrivs mustigt och färgstarkt.Detta är en omtumlande berättelse om mod, civilkurage och medkänsla för de som har det svårt. Den är otäck, vacker och hoppfull, precis som livet.Jag som växte upp med Lejonet Elsa och Lejonet Aslan, förstår precis de djupa banden mellan Ashraf och Naomi.️En oerhört stark historia om gott och ont, fördomar, apartheid, lidande, empati, kärlek, samarbete och engagemang. Läs den!️️️️️#blålängtan #elisabethnemert #skönlitteratur #nyaböcker #boktips #lästips #attläsaärattresa #forumbokförlag

Instagram Inlägg