Instagram Inlägg

”- Bor du på landet, håll fast vid den du hittar. Det finns inte så många att välja på.”️Det rådet får 17-åriga Liv som flyttat med sin pappa från Stockholm till hans barndomsplats, Ingelstad, 5 km från Växjö.Pappa är social och gillar yoga. Liv har problem med det sociala, är ängslig och har dålig självkänsla. Hon känner sig som ett stort misstag och skäms över sin egen närvaro. Att börja i ny klass och på ny ort är inget som Liv bett om.När Ali börjar ställa frågor på bussen och Liv behöver samarbeta med Gunnar på en skoluppgift, blir det riktigt jobbigt.️En fantastisk berättelse som berör på riktigt! Vi lär känna Liv på djupet och hennes översociala pappa är otroligt charmig, men säkert också påfrestande.Lisa Bjärbo har en fenomenal känsla för att med enkla meningar formulerar riktigt svåra och jobbiga situationer. Berättelsen fångar och fängslar, språket är både vardagligt och välskrivet. Panikångest, psykisk ohälsa, tonårstid, kärlek och kravlös vänskap är ämnen som ger igenkänning och väcker känslor. Och hur ska någon förstå att ”inuti huvudet är jag kul”, jag har bara inte förmåga att få fram det genom munnen.När boken är slut saknar jag karaktärerna och jag undrar fortfarande hur de har det. Läs den, så förstår du vad jag menar.️️️️️#inutihuvudetärjagkul #lisabjärbo #ungdomsbok #ungdomsboktips #läsupplevelse #boktips #lästips #panikångest #rabénochsjögren

Instagram Inlägg