Instagram

Instagram Inlägg

Booleska uttryck, loopar, sekvens, användargränssnitt …Äntligen fattar jag vad begreppen betyder och vilken funktion de har – och det tack vare Ruby!🏻🤗️Följ med in i datorernas magiska värld!Böckerna inleds med en saga där Ruby och hennes vänner får ett problem att lösa. Nästa del är en övningsbok med ”verktygslåda” (riktad till den vuxne) och övningar, kopplade till berättelsen. Dessutom gör-det-själv-tips med övningar och uppgifter som du kan träna på i vardagen.Sist en ordlista med orden (termerna) som används.️Det är genialiskt att göra det svårbegripliga begripligt genom att översätta det till en saga.I den första boken får vi lära oss om programmering och problemlösning. I den andra boken har författarinnan inspirerats av ”Alice i underlandet”. Här faller Ruby in i en värld full av operativsystem, små komponenter och allting där emellan. Otroligt roligt hur författaren hittat kopplingar från den digitala världen till den verkliga. Musen, musporten (ingången) och professor Processor glömmer man inte i första taget.️Så härligt med ny kunskap och med böcker som är helt genomtänkta och namn som flirtar med programmeringsspråket.️Linda Liukas är programmerare, sagoberättare och illustratör från Helsingfors. Hennes TED-Talk har över en miljon visningar. Hon har grundat Rails Girls, som via workshops i 250 städer lärt ut programmering till fler än 10 000 unga flickor bara på några år.Hon anser att kodning är 2000-talets motsvarighet till läs- och skrivkunnighet och att det finns ett stort behov av att kunna förstå och uttrycka sig i programmeringsspråket.️Så glad och tacksam att även jag hittat Ruby. Jag rekommenderar dem till barn och föräldrar, men även till vuxna och pensionärer som på ett pedagogiskt och konkret sätt vill förstå den digitala världen.Nu hoppas jag att även bok tre och fyra översätts till svenska. 🤗️️️️️#hejruby #hejrubyäventyridatorernasmagiskavärld #hejrubyochdatorernashemligaport #programmeringiskolan #programmeringiförskolan #programmeringförbarn #programmering #lindaliukas #volante #gördinegendator

Instagram Inlägg