Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPS!-Jajamen, den tredje delen om den frispråkiga och excentriska Walla Hammar föll mig helt i smaken. Smugglarna av Peter Stjernström är en spännande kriminalroman och ett läsäventyr som sticker ut i bokfloden och passar utmärkt att läsa i sommartid. Rekommenderas varmt!Handling: På Visby lasarett ligger Walla Hammar för döden och hennes närmaste sörjer. När en gammal man på Wallas avdelning hittas mördad på ett spektakulärt sätt, anar man att något ont i det förgångna har vaknat till liv. Spåren leder till ett ökänt smugglargäng och ett privat behandlingshem. Snart ställs flera liv på spel. Skulder ska regleras.Gamla oförrätter och övergrepp vägrar släppa taget om sina offer. Men vem är skyldig vem? Och vem ska ställas till svars idag?Blodmål, den första delen i serien om Walla, tog mig med storm och jag fick rejält upp ögonen för författaren. Uppföljaren, Sjösprång, är välskriven men väckte alltför många olustkänslor hos mig och blev alltför magstark för att jag skulle fullfölja den. Antagligen berodde det på tidpunkten och att den kom mig verkligheten för nära. Därför blev jag glad och lättad att den tredje delen är en fängslande, snillrik och smart bladvändare som överraskar på samma sätt som den första boken. Den har flera parallella spår, intrigen känns trovärdig och upplevs förankrad i verkligheten även om vissa vindlingar broderar ut.Jag tycker så mycket om det färgstarka persongalleriet och de tre generationerna, där personerna är både olika varandra men ändå nära varandra på ett varmt och fint sätt.Nu hoppas jag på fler böcker i serien, för jag är INTE klar med detta gäng. Förlag: @lindochco Ljudboken är strålande inläst av Jonas Malmsjö.#norrgårdboktipsar #smugglarna#peterstjärnström #kriminalroman#spänning #semesterläsning #boktips #lästips

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *