Instagram

Instagram Inlägg

SOMMARLOVSLÄSNING!😎️- Var en läsande förebild! hojtar jag titt som tätt till föräldrar, mor- och farföräldrar eller andra vuxna. Högläs för dina barn oavsett om de är läskunniga eller ej. Eller varför inte växelläs, varsitt kapitel eller turas om att läsa samma bok. Och då kan spännande böcker med historiska kopplingar vara ett bra tips.Ormsaltaren av Johan Rundberg är den femte delen i den spännande historiska bokserien om barnhemsflickan Mika. Jag vet inte hur författaren gör, och mina superlativ räcker inte till, men det här är en fenomenal bokserie som jag älskar och aldrig vill ska ta slut. Jag tipsar om den ständigt och sätter den i händerna på de flesta i min närhet – oavsett ålder.Böckerna har utvecklats och förändrats en del vad gäller perspektiv och fokus, tycker jag, vilket är både bra och imponerande eftersom de fortfarande håller samma höga nivå. Visst kan det vara tryggt då man får de förväntade av en bokserie, men det finns även risk för upprepning och slentrian, vilket INTE är fallet i denna all-ålders-serie.Johan Rundberg förtjänar all uppmärksamhet och priser för böckerna om Månvind & Hoff. Själv älskar jag både språk, tilltal, barnfokus och handling. De mustiga, skitiga miljöerna skildrar misär på ett icke tillrättalagt sätt som passar många kräsna unga (och äldre) läsare. Den spännande handlingen och de mångfacetterade karaktärerna är oförutsägbara vilket skapar både nyfikenhet och spänning. Har du ännu inte läst denna bokserie? Gör det! De passar utmärkt att sträckläsa i sommartid för nöjes skull och för att hålla i gång läskonditionen. Men läs dem i ordning, för bästa behållning.Förlag: @naturochkultur #ormsaltaren #månvindochhoff #sommarlovsläsning #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *