Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPS!- Jadå han gör det igen! Vilken författare och berättare du är, @storiesandlaw !När ingen ser av Leif Appelgren har en ruggig handling, är ohyggligt trovärdig och är en oerhört välskriven roman. Det är den andra helt fristående kriminalromanen av åklagaren Leif Appelgren och det känns och märks att han är väl insatt i yrket och vet vad han talar om. Det här är en författare som är här för att stanna. Och har du ännu inte läst något av honom, gör det!Handling: Efter att unga Sophia Jonasson ringer 112 och berättar att hon dödat sin pojkvän är det kammaråklagare Mats Ljunggren som blir ansvarig för den komplexa utredningen. För det till synes uppenbara är alltmer komplicerat och snårigt än det först verkar.Förord: ”Det finns många som tyvärr kan komma att känna igen sig i delar av den här berättelsen. Alltför många är jag rädd.”Boken handlar om våld i hemmet och här kommer vi bakom de stängda dörrarna. Det är en tuff och stark läsning då intrigen upplevs så trovärdig att jag flera gånger under läsningen kommer på mig att tro att jag läst om händelsen i verkliga tidningsartiklar. Återigen imponeras jag av författarens fingertoppskänsla att endast redogöra för det som behövs för att väcka känslor och få en bild av förloppet och inte grotta ner sig mer än nödvändigt i det ofattbara våldet. Dessutom är huvudpersonen Mats Ljunggren både mänsklig och sympatisk, vilket jag gillar skarpt. Trots att handlingen är ohygglig och väcker starka känslor hos mig, så väljer jag att läsa böcker som utifrån olika perspektiv skildrar aktuella samhällsproblem och där jag får förståelse för hur olika yrkesgrupper agerar i utredningar.Debutromanen Ingen ond man nominerades 2021 till Crime Time Award. Leif Appelgren har blivit en favoritförfattare som imponerar stort och jag ser mycket fram emot kommande böcker.Förlag: @lindochco Omslag: Henrik Koitzsch.#näringenser#kriminalroman#våldihemmet#spänning#semesterläsning#norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *