Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPS som engagerar och berör.Det finns många böcker som lyfter tema eld, ett element som är både hotfullt, vackert och gäckande. Här kommer några oförglömliga boktips som känns extra aktuella just nu.Bläddra för omslag.🏽#moratorium av Monica Rehn.En mångbottnad debut som berör och sätter spår.En flicka brinner inne på ett scoutläger medan de onyktra unga ledarna simtävlar på skoj. Skuldkänslorna påverkar dem båda. Tio år senare är den ene försvunnen och den andre erbjuds pengar för att hitta honom. Men ju mer han gräver i fallet, desto mer inblandad blir han i familjens mörker.#brandvakten av Sven-Olov Karlsson.En tidlös och aktuell skildring som på nära håll bl a beskriver förloppet av den stora skogsbranden 2014. Efter grävande journalistik hittar författaren två stora orsaker till katastrofen: ekonomiska nedskärningar och globala klimatförändringar.Boken nominerades 2017 till Augustpriset.#eldenskafalna av Linda Ståhl.Den andra delen om kriminalchef Reub Thelander på Vellingepolisen.En stark läsning om en brand på ett flyktingboende. Hat, hämnd och hot och färgstarka karaktärer skildras i vackra skånska miljöer. En välskriven, trovärdig och mångbottnad deckare som påverkade mig starkt.#eldhav av Magnus Abrahamsson.Den andra delen i Mord på Norröra. (Saltkråkan)Ett båt exploderar i Stockholms skärgård med en miljardär bunden vid ratten. En seriemördare vaknar till liv och när offrets familj blir utpressade kommer nya sanningar fram i ljuset.Ondskefullt, dramatisk och otäckt trovärdigt. Men välskrivet och en deckare med bra driv.#norrgårdboktipsar #semesterläsning #deckartips #eldochbrand

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *