Instagram

Instagram Inlägg

HEJA NORGE!🇳🇴 Gratulerer med dagen!Den 17 maj Norges nationaldag!Jag vill tipsa om några norska böcker som ligger mig alldeles särskilt varmt om hjärtat.️#hjärtatärenknutenhand av Ingrid Ovedie Volden Aline är ny i klassen och har bestämt sig för att inte prata med någon.Oliver försöker hantera sina föräldrars skilsmässa när hans pappa plötsligt hamnar på sjukhus. En gemensam skoluppgift leder till att Aline och Oliver plötsligt möts på sjukhuset. Hemligheter och förtroliga samtal leder till en oväntad vänskap. En helt oförglömlig läsupplevelse!🤍#alltsomräknas av Ingrid Ovedie Volden.Petra 12 år gillar jämna tal, men avskyr pi som har oändligt med decimaler. Udda tal innebär problem, men är också anledningen till att Petra är den bästa målgöraren i fotbollslaget. Om hon får in ett mål, måste hon få in två osv. Petra hatar dessutom vatten. Men en dag ser hon Thomas som simmar under vattnet samtidigt som han räknar.Petras vän Melika väntar på att få brev från sin bror, som är flykting och fast någonstans i Europa. Förhindrad av vatten på ett annat sätt än Petra. En oförglömlig roman om vänskap, förälskelse och tal.#tonjeochdethemligabrevet av Maria Parr.Översättning: Karin Nyman (Astrid Lindgrens dotter)Ett ljuvligt universum om vänskap och gemenskap i alla åldrar och om underbara personporträtt som påverkar och sätter spår.️#målarensmusa av Lisa StrømmeEn oförglömlig berättelse utspelad 1893 i den norska fiskebyn Åsgårdstrand. Ett komplicerat triangeldrama inspirerad av historien bakom Edward Munchs Skriet. Välbärgade familjer och färgstarka bohemiska konstnärer i magisk miljö och i attraherande samklang. Älskar det!🤍#livetsallafärger av Lisa Aisato. En helt magisk vacker bok som trollbinder, ger tröst och eftertanke. En utmärkt presentbok för alla tillfällen och åldrar.#flickansomvilleräddaböckerna av Klaus Hagerup och illustrationer av Lisa Aisato.En magisk berättelse (jmfr Den oändliga historien, M.Ende) om att älska böcker och de som bor i dem. En tidlös och helt underbar berättelse som jag gärna tipsar om på skolor för läs- och skrivinspiration. Ge mig dina bästa norska tips❣️#norgesnationaldag #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *