Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPS!🏻‍♀️Den som måste livet leva av Linda Wahlund är en drabbande, känslosam och fantastiskt välskriven ungdomsroman om hur man hittar livsgnistan igen efter ett dödsfall med efterföljande sorg och förlust. Men det är en hoppfull läsning som väcker stor igenkänning på många sätt och en trösterik roman att hålla i handen när det stormar. Det här är den andra boken om My och Moa. En måste-läsning för alla från ca 10 till 100 år. Jag säger bara – LÄS!Moas bästa kompis My har precis dött i cancer. Sorgen gör ont och tomrummet är outhärdligt. Hur ska Moa kunna leva vidare utan My? Moa är trött på alla som frågar hur hon mår och föräldrarnas tjat om att allt kommer att bli bra. Hur ska Moa någonsin hitta glädjen och lusten att leva vidare?🕯️Med ett fantastiskt barnperspektiv får vi följa Moa från dagen då My dör, genom begravningen och i vardagen efteråt med tomheten och alla stora känslorna, som sorg, skam och ilska.Vi är många som har erfarenhet av cancer, död, sorg och förluster. Under fjolåret drabbades min familj av två unga människors plötsliga död. På ett ögonblick förändras livet, väsentliga problem blir oväsentliga, saker man vill säga, berätta och göra går inte längre.Den som måste livet leva är en fantastisk titel och en otroligt välskriven, stark och trösterik relationsroman som passar både barn, unga och vuxna. Författaren har en enastående förmåga att ärligt och uppriktigt utan krusiduller skriva om svåra ämnen. Jag känner att Moa tas på allvar, känslor får ta plats och precis som ofta i livet kommer hjälpen från oväntat håll.Det är en omskakande och gripande läsning som påverkar mig på djupet. Jag blir tagen, berörd men också inspirerad hur jag kan hjälpa och stötta andra i samma situation. Intrigen är trovärdig, gestaltningen fantastisk och människorna blir levande och är lätta att identifiera sig med. Efter läsningen känns det som om handlingen har hänt på riktigt att jag har kommit hem efter en händelserik och viktig resa. Den första boken i serien heter #densommåstedödendö Ljudboken är otroligt bra inläst av Sofia Rönnegård. Förlag: @spejaforlag #densommåstelivetleva #lindawahlund #ungdomsboktips #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *