Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPS!️🕊️Jag är tagen, mållös, omtumlad och djupt berörd. Den som måste döden dö av Linda Wahlund en helt enastående och drabbande sträckläsning som jag aldrig kommer glömma. Boken går rakt in i hjärtat och handlar om cancer, död, sorg, vänskap, familj, livet och kärleken. En imponerande välskriven roman från ca 10 år och uppåt.Det är svårt att göra boken rättvisa med en recension så jag säger bara – Läs den!🕊️My ligger på sjukhus och ska snart dö i cancer. Ibland är hon rädd men hon har förlikat sig och vill nu bara slippa ha ont. Men innan hon dör måste hon säga adjö till Moa. Men hur säger man hej då till sin bästa vän?🕊️Vi är många som har erfarenhet av cancer, död och förluster. Många barn och ungdomar har behov av att prata om döden. Boken kom till då författarens son visade dödsångest. Precis som Bröderna Lejonhjärta är boken ärlig och uppriktig utan krusiduller. Men till skillnad från Lejonhjärta så kretsar hela handlingen kring Mys sista tid och människorna omkring henne. Vi möter hennes närmaste familj, bästisen Moa och klasskompisen Hannes. Vi får trovärdigt ta del av innersta tankar, funderingar, relationer och allehanda känslor, både ilska, sorg och svartsjuka. Det är lätt att identifiera sig med karaktärerna. Dessutom möter vi bibliotekarien Helena som blir en nära vän. Vi får exempel på hur biblioterapi fungerar och får ta del av en lång rad lämpliga boktips. Gillar du böcker av Jenny Jägerfeld så tror jag du gillar även denna.🕊️Författaren är socionom, utbildad i psykoterapi och biblioterapi och arbetar som skolkurator och med skrivande och läsande i olika former. Och det märks. Det här är en bok där alla ord behövs och inga saknas.Omslaget av Li Söderberg är vackert och påkostat men speglar kanske inte innehållet så tydligt. Men jag håller tummarna att boken ändå hittar sina läsare i tänkt målgrupp. Boken skulle göra sig utmärkt som film.Ljudboken är fenomenalt bra inläst av Sofia Rönngård. Förlag @spejaforlag Tips: #densommåstelivetleva är fortsättningen och handlar om bästisen Moa.#densommåstedödendö #lindawahlund #spejaförlag #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *