Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPS!🏻‍♀️Jag säger bara wow!Coyote av Gabrielle Filteau-Chiba är en uppslukande, oförutsägbar och fascinerande roman som innehåller allt jag gillar. En oförglömlig läsning som är både vacker, dramatisk och lyfter viktiga ämnen. Rekommenderas varmt!Raphaëlle är viltvårdare och lever ensam med sin hund i en husvagn mitt i Québecs djupaste skogar. Där har hon uppdraget att skydda hotade vildmarksdjur, framförallt ifrån alla grymma tjuvjägare.När Raphaëlles älskade hund försvinner och hon hittar den fångad och svårt skadad i en tjuvjägares snara, blir hon rasande. Hon sätter upp ett varnande meddelande, vilket leder till att hon själv blir ett hett jagat byte. Tillsammans med sin gamle vän Lionel och den egensinniga Anouk planerar hon en hänsynslös hämnd. Parallellt med ondska och våld, växer dessutom en fin, oväntad och passionerad kärlekshistoria fram. 🌲Omslaget av Kerstin Hanson är fantastiskt med underbar struktur. Ulla Linton har gjort en strålande bra översättning, där det bitvis poetiska språket är både följsamt och levande. Jag gillar drivet och närvaron i berättelsen. Miljöbeskrivningarna är fantastiska och huvudkaraktärerna både coola, modiga och ömsinta. Raphaëlle är som en vuxen och nutida variant av Ronja Rövardotter, skulle man kunna säga. Jag gillar henne skarpt.Författaren Gabrielle Filteau-Chiba gräver där hon står. För tio år sedan sålde hon allt, lämnade Montreal och flyttade till en liten stuga mitt i Kamouraskas vildmark. Där levde hon i tre år omgiven av skog och vilda djur, utan rinnande vatten, elektricitet och nätverk. Coyote är hennes andra roman och jag längtar efter att läsa mer av denna författare. Förlag: Êditionsj#coyote #gabriellefilteauchiba #ullalinton #roman #boktips #lästips #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *