Instagram

Instagram Inlägg

Den 14 december…Hatten av! Hur kan detta vara en debutroman?! Jag säger bara, missa inte #invigda av Hanna Dynesius och Annsofie Bott! En riktigt smart, välskriven och högaktuell roman som modigt tar oss med in i maktens korridorer till ett etablerat tech-bolag mitt i Stockholms innerstad. Det här är perfekt bok för dig som gillar spänning, etik- och samhällsfrågor. Rekommenderas varmt!Intrigen är en blandning av tech-crim-management där människor, relationer och digitalisering är i fokus. Handlingen är väl genomtänkt och inspirerad av egna erfarenheter. Författarna upplevs väl insatta, behärskar spelreglerna utmärkt och det känns som om de vet exakt vad de talar om.Jag gillar språket och de rappa dialoger som driver den filmiska handlingen framåt och gör boken till en fascinerande bladvändare. Och visst går det att hyvla bort några detaljer här och där för att öppna upp för läsarens egen fantasi och tolkningsutrymme, men det är marginella korrigeringar. Jag tycker boken skulle bli en utmärkt tv-serie.Vi får på nära håll följa Nina, Alexandra och Catharina – tre kompetenta, driftiga och modiga kvinnor som dagligen utsätts för sexuella trakasserier och maktmissbruk. De går samman, sätter ner foten och ifrågasätter den rådande strukturen, det härskande patriarkatet och bokstavligen drar ner brallorna på motståndet för att avslöja den som ligger bakom det allvarliga dataintrånget. Jag gillar jargongen och styrkan som präglar de coola smarta kvinnorna. Jag tycker att liknande attityd och atmosfär återfinns i Carolina Neurath och Anna Karolinas romaner.Hanna Dynesius och Annsofie Bott är företagsledare inom Tech/IT/Management och jag skulle inte bli förvånad om dessa författare toppar försäljningslistorna om något år.Ljudboken är fantastiskt bra uppläst av Petra Garnås – en ny stjärna på ljudbokshimlen som jag hoppas vi får lyssna till många gånger framöver.Det här är den första delen i en planerad trilogi och jag längtar redan efter att läsa fortsättningen.Förlag: @lavaforlag #norrgårdboktipsar #norrgårdskalender2022 #debutroman #spänningsroman

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *