Instagram

Instagram Inlägg

Den 13 december…🕯🕯🕯️Visst har du koll på att Mattias Edvardsson inte bara skriver fantastiska romaner för vuxna utan även skriver även fantastiskt bra barn- och ungdomsböcker? T ex de underbara bilderböckerna om Ella & Noa. Lussa lagom är illustrerad av Matilda Salmén och passar utmärkt att högläsa för barn som är ca 4 till 7 år. Både text och bild väcker stor igenkänning och intrigen är både underfundig, humoristisk och finstämd. Handlingen lyfter bl a att traditioner går att anpassa, förnya och att det är helt okej att tro på vad man vill. Och kanske viktigast av allt – vi är alla olika, vi duger och får lov att vara precis så som vi är.Det drar ihop sig till lucia, men frågorna hopar sig hos Ella. Vad är egentligen ett luciatåg? Finns änglar på riktigt? Och vad är en tradition? Pappa förklarar men Ella tycker allt det låter knasigt. Hon gillar traditionerna på fredagarna bättre med popcorn och tacos. Noa vill inte vara med i luciatåget alls. Han gillar inte att stå i centrum och bli uttittad, utan vill hellre göra snöänglar. Men då kommer de på en snillrik idé så alla kan vara med och känna sig bekväma.Illustrationerna är härligt färgstarka och bjuder på många skojiga vardagsdetaljer som både barn och vuxna kan känna igen sig i. Noas mormor är uppfriskande frigjord och oförutsägbar. Handlingen skapar en bra grund för eftertanke och kloka samtal.I serien om Noa och Ella finns även böckerna #hoppafrånkanten och #glasspåenonsdag Samtliga rekommenderas varmt!Förlag: @bokforlagetopal .#lussalagom #mattiasedvardsson #matildasalmén #lucia #luciafirande #bilderbokstips #allaslikavärde #barnsrättigheter #barnbok #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *