Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPS!🏻‍♀️Julmysteriet av Jostein Gaarder är den första kalenderbok jag någonsin läste. Det är en helt underbar högläsningsbok och ett läsäventyr från 1992 som jag gärna ser filmatiserad och gärna i illustrerat nytryck.Rekommenderas varmt! I en gammal bokhandel kommer Joakim över en magisk julkalender. Varje dag när han öppnar en lucka faller det ut en liten lapp med en berättelse om Elisabet Hansen, som jagar ett leksakslamm som fått liv och rymt från ett varuhus i Oslo. Berättelsen i adventskalendern följer Elisabet när hon tillsammans med ängeln Efiriel och en allt större mängd karaktärer, korsar Europa samtidigt som hon reser baklänges i tiden mot Betlehem med målet att möta Jesusbarnet. Under resan möter de bl a andra pilgrimer, hedarna Josua och Jakob, de tre vise männen och en mängd får. Allt blir en dramatisk kamp mot klockan. Men vem ligger bakom den mystiska julkalendern? Och är kalenderns Elisabet samma flicka som för många år sedan försvann från sin mamma i julhandeln? Det här är en välskriven och helt oförglömlig tidlös berättelse som väver in verklighet i fantasins mest magiska värld. På samma sätt som du som läsare blir ett med Den oändliga historien, på liknande sätt bjuds du in i denna uppslukande historia. Här varvas bibliska berättelser med historiska händelser och intrigen tar dig med genom verkliga länder. Vardag och fantasi blandar realism med fiktion på ett strålande och alldeles magiskt uppslukande sätt.Boken är en oförglömlig och helt unik all-ålders-bok som gör avtryck och sätter spår. Har du läst boken eller något annat av författarenDen norska författaren är filosof och ligger bl a bakom boken Sofis värld.Översättning: Mona Eriksson Förlag: @rabensjogren .#julmysteriet #josteingaarder #kalenderbok #adventsbok #julroman #julevangeliet #magiskbok #högläsningsbok #högläsningstips #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *