Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!🏼Tomtar av Ann-Charlotte Ekensten är en lättläst faktabok som går bakåt i historien och varvar text med svart/vita illustrationer av olika kända konstnärer. Det här är en tidlös bok, nätt till sitt format men bred till sitt innehåll. Rekommenderas varmt!🏼På cirka 30 sidor får läsaren en ganska tydlig bild hur tomten genom åren varit en del av vår folktro. Vi möter den sura, den magiska, den hjälpsamma gårdstomten och den välkända jultomten. Sakligt och inspirerande skapar författaren återigen en intressant bok som både fängslar och ger ny kunskap. 🏼I bokserien Mystiska väsen finns hittills totalt åtta böcker och på förlagets hemsida finns arbetsmaterial att ladda ned om du behöver till fördjupad undervisning. 🏼Jag älskar denna bokserie och jag känner att omfattande research ligger bakom varje enskild titel och här lyser verkligen författarens erfarenhet av att skriva lättläst igenom i både text och utformning. Innehåll, register, tydliga rubriker och lista längst bak på olika namn gör strukturen extra överskådlig. En allåldersbok till alla vetgiriga.Boken är utgiven av @nyponforlag .#tomtar #anncharlotteekensten #lättlästaböcker #faktabokförbarn #allåldersbok #folktro #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *